Bomenbuurt is volop in ontwikkeling. Het wordt een groene wijk, letterlijk en figuurlijk, voor mensen die kiezen voor bewust leven. Bomenbuurt wordt ook een moderne en veilige wijk, waar jong en oud zich thuis voelt.

20120510_start_woonrijp_maken_bomenbuurt

Op 15 juni is het sleutelmoment voor de laatste 39 huurwoningen in de Bomenbuurt, tijd om de nieuwe bestrating, parkeerplaatsen, speeltoestellen, verlichting en bomen en struiken aan te brengen.

Wat gaat er gebeuren?

De asfaltverharding wordt kapot gefreesd en gaat fungeren als nieuwe funderingslaag voor de bestrating. Op deze funderingslaag komt zand voor het aanleggen van de straten, voetpaden en parkeerplaatsen. Het merendeel van de stenen die wij gebruiken hebben de unieke eigenschap dat deze CO2 uit de lucht opnemen. Een prima eigenschap in deze duurzame wijk. In het park komen speeltoestellen in de aan te leggen WADI. De WADI is er voor de opvang van het regenwater als het riool het water, bij hevige regenval, niet meer kan infiltreren in de ondergrond.

Na het aanleggen van het straatwerk volgt de plaatsing van de openbare verlichting en de aanplanting van bomen en struiken.

Planning

De aannemer, Dusseldorp uit Lichtenvoorde, is inmiddels gestart met het aanleggen van de WADI. Daarna wordt de WADI direct ingezaaid, waarna de speeltoestellen al na de vakantie worden geplaatst. Binnenkort start de aannemer ook met de aanleg van de verhardingen. Deze werkzaamheden zijn conform planning eind september gereed. De glasvezelkabel komt direct onder de nieuwe bestrating te liggen. In het komende plantseizoen (dit najaar) planten we de bomen en struiken. Het gras is dan al ingezaaid.

Op het kaartje op de achterzijde van deze brief is aangegeven in welk deel van de Bomenbuurt we werkzaamheden gaan uitvoeren. Zoals u kunt zien blijft in een groot deel van de Wilgenstraat de asfaltverharding liggen. In dit deel van de Bomenbuurt starten we met de nieuwe bestrating nadat het merendeel van de woningen aan deze weg is gerealiseerd.

Overlast

De werkzaamheden veroorzaken behoorlijke overlast in de wijk. Waarschijnlijk kunt u een periode niet in de directe nabijheid van uw woning de auto parkeren. Ook kan uw woning een periode moeilijker bereikbaar zijn. Uiteraard doen wij er alles aan om uw woning zo goed mogelijk bereikbaar te houden, eventueel met het leggen van (wandel) platen. Wij vragen uw begrip voor de overlast.

Communicatie

De aannemer zorgt voor de communicatie gedurende de werkzaamheden. Wanneer de werkzaamheden directe gevolgen heeft voor u dan communiceert de aannemer dit met u. Voor vragen kunt u terecht bij de heer Bert Tiemessen, toezichthouder bij de gemeente Oude IJsselstreek.

Overige buurten

De Gaarden
De Parkbuurt
Het Bosveld
Bomenbuurt

Zoeken