Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

 

Gemeente Oude IJsselstreek biedt woningeigenaren in de Vogelbuurt de mogelijkheid om maximaal € 500,- subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. De subsidie is onder andere beschikbaar voor isolatie, HR++ glas of een zonneboiler. Let op: we kunnen nog maximaal 80 woningeigenaren een subsidie toewijzen: inmiddels hebben 20 woningeigenaren gebruik gemaakt van de subsidie.

Voor welke maatregelen geldt de subsidie?
De subsidie is te krijgen voor de volgende maatregelen: HR++ glas, zonneboilers, zonnecollectoren, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.

De maatregelen moeten eerst uitgevoerd zijn, voor de gemeente de subsidie uitkeert. Alle voorwaarden zijn uitgebreid beschreven in 'Beleidsregel Vogelbuurt Bespaart'.

Voorwaarden
U krijgt € 500.- subsidie als u minimaal € 1000.- uitgeeft aan energiebesparende maatregelen. Als u minder dan €1000.- uitgeeft dan krijgt u 50% van de kosten vergoed.

Uitvoering van de energiebesparende maatregel(en)
U kunt deze maatregel door een bedrijf laten uitvoeren. U mag ook de maatregelen zelf uitvoeren. In dat geval komen alleen de materiaalkosten voor subsidiering in aanmerking.

Hoe vraag ik de subsidie "Energie Bespaart" aan?
De subsidie kunt u aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen en, samen met de bijbehorende bijlagen, op te sturen naar gemeente Oude IJsselstreek (Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN).

- Aanvraagformulier Vogelbuurt Bespaart
- Toelichting Vogelbuurt Bespaart
- Uitbetalingsformulier Vogelbuurt Bespaart 
- Beleidsregel Vogelbuurt Bespaart

Vragen?
Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Conny Huijskes van gemeente Oude IJsselstreek via tel. (0315) 292 292 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.