Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Het Vogelnest

Het Vogelnest is een informatiecentrum voor bewoners in de wijk gedurende de herstructurering. U kunt hier terecht voor vragen, opmerkingen en informatie. Daarnaast krijgt Het Vogelnest een bredere functie. Bewoners uit de wijk kunnen elkaar hier beter leren kennen. Hiervoor organiseert Fidessa Welzijn activiteiten in Het Vogelnest. Zij houden elke donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur een openstelling met als thema 'Buurt Maken'.

Het Vogelnest

Openingstijden

Vivian van TrienenHet Vogelnest is geopend op:
Dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Donderdag van 11.30 uur tot 13.30 uur

Wijkconsulent Vivian van Trienen van Wonion is tijdens bovenstaande openingstijden aanwezig in Het Vogelnest. U kunt niet alleen bij haar terecht voor vragen, opmerkingen en informatie over de herstructurering, maar ook voor overige vragen die u als huurder heeft.

Buurt maken in Het Vogelnest

Het Vogelnest geeft u de mogelijkheid andere bewoners uit de wijk beter te leren kennen. Daarom organiseert Fidessa Welzijn het 'Buurt maken' in Het Vogelnest. Buurt maken betekent eigenlijk kennismaken met de buren. Wie ergens komt te wonen, nodigt traditioneel zijn nieuwe buren uit. Elke donderdag van 14.00 uur uurtot 16.00 uur staan voor alle bewoners de deuren van informatiecentrum Het Vogelnest open. Buurt maken is er vooral om u ervaringen te laten delen. U kunt met elkaar van gedachten wisselen over alles wat er speelt in de buurt, over wat er staat te gebeuren en wat de laatste nieuwtjes zijn. En over hoe de nieuwe buurt letterlijk en figuurlijk gemaakt wordt en wat u daarin zelf kunt betekenen. Het kunnen leuke dingen zijn, maar u mag ook gerust uw hart luchten.

Tijdens Buurt maken zullen geregeld gasten aanschuiven om een praatje mee te maken. Bijvoorbeeld de wijkagent, een architect of een bijzondere bewoner uit de Vogelbuurt.

Overige activiteiten in Het Vogelnest

Sensire heeft iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur een spreekuur in Het Vogelnest. Daarnaast organiseert Fidessa Welzijn iedere dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur ‘Ontmoeten met boeken’ en iedere donderdag van 10.00 tot 11.30 uur ‘Vrouwen van nu!’

Avondopenstelling

Iedere maandagavond is er een avondopenstelling, dan houden de Huurdersvereniging en de wijkraad Ulft-Noord een spreekuur voor bewoners. Iedere tweede maandag van de maand is de Huurdersvereniging aanwezig van 19.00 tot 20.00 uur en iedere vierde maandagavond van de maand is de wijkraad Ulft-Noord aanwezig van 19.00 tot 20.00 uur.